A boldogság receptje

20

„Az úszás az nem sport. Azért úszik az ember, hogy meg ne fulladjon.”

Woody Allen

Túlestünk a vizes VB nagyszabású megnyitóján. A műsort súlyos fanyalgás követte a libsi médiumokban, amint az várható is volt.

Az Index című kiadvány például „történelmi giccsparádét” emleget és felhánytorgatja, hogy mikor a megjegyezhetetlen nevű kövér néger énekelt, akkor hanghiba is volt. Érthető dolog ez, hiszen teljesen természetesen ők az ízlés mértéke és a fenekükön fut keresztül az egyenlítő. A nélkülük készült alkotások reménytelenül kisszerűek és giccsesek, nem foghatóak például a vaskeféhez, vagy az időkerékhez, melyeket a haladó szellem művészi kiteljesedésének van szerencsénk tekinteni.

Külön baja volt a közvetítésnek, hogy Orbánbasit is mutogatták a műsor kapcsán a nézőtéren, ékes példájául a hazánkban terjengő vezérkultusznak. Egyszóval nem tetszett. Nyilván, ha rájuk lett volna bízva, ők sokkal jobbat tudtak volna csinálni. Alább megpróbáljuk elképzelni milyen is lett volna, ha a libsi honfitársainkra bízták volna a forgatókönyvet és a rendezést.

VB megnyitó 7 képben. Kurátor: Gulyás Márton. Forgatókönyv: Alföldi Róbert. Közreműködnek: a közreműködők. Rendezte: Schilling Árpád.

Első szín.

A magyarok bejövetele. A magyar migránsok elárasztják a Kárpát-medencét. Soros és Migration Aid önzetlenül segít nekik. A Helsinki Bizottság elvállalja Szvatopluk védelmét. A Német-Római Birodalom megvonja az „európai” jelzőt a magyar néptől. Egyesek a háttérben ünnepelnek.

A színen látható a kerítés a Vereckei-hágónál. Felcsendül az örömóda, Árpád és migránstársai lebontják a kerítést, közben Komáromy Gergő gitározik és énekel. A magyarok esetleg lehetnek burnuszban. Lézerfelirat: „Mi mind migránsok vagyunk!

Második szín

Tatárjárás. A magyarok rútul elnyomják a kisebbségeket és fajt gyűlölnek. Ennek megszüntetésére a jóságos tatár kán közbeavatkozik. A fajgyűlölők megszívják.

A színen magyaros sanyargató Makovecz tervei alapján. Béla király és a magyarok sanyargatják a kisebbségeket. Tatárok balról be és visszasanyargatják a magyarokat. Lézerfelirat: „Úgy kell nekik!

Harmadik szín

Mohács. A magyar iszlamofóbia az egeket verdesi, Szulejmán kénytelen beavatkozni, de a gaz magyarok ebből sem tanulnak és harcolnak ellene. Hiába.

Iszlamofób magyarok éneklik „Török gyerek megvágta/Magyar gyerek gyógyítja/Síppal dobbal nádi hegedűvel” Fischer Iván nádi hegedűn eljátssza a Szöktetés a szerájból című zenemű nyitányát. Lézerfelirat: „A xenofób magyarok ráfáznak!

Negyedik szín.

Trianon. Az EU magországai megbüntetik a magyarokat, mert tudják, hogy később rosszul fognak bánni a migránsokkal és illiberálisok lesznek.

Szlovák néptáncosok eljárják a felvidéki kecskenyomorító című táncjátékot. A táncjáték a tízezer éves szlovák birodalomban játszódik, főszereplői: Benes, a délceg szlovák legény és Bohumila, a kecske. A háttérben Clemenceau arcképe babérágakkal koszorúzva. Lézerfelirat: „Megérdemlitek!”

Ötödik szín

Fehérterror. A gaz fasiszták halomra gyilkolják a haladás híveit

A magyarok bő gatyában, kezükben fütyülős barackkal gyilkolnak. A háttérben Landszmann rabbi megrovóan nézi őket. Belép Lendvai Ildikó, mint a történelem szelleme és megjegyzi: „Nem hallgatnak rám! Pedig nem lett volna gázáremelés.” Eltáncolja a hattyú halálát a Hattyúk Tava című balettből. (Ketten segítenek neki) Lézerfelirat: „Retrográdok vagyunk. Nem szabad Dévénynél betörni új időknek új dalaival!

Hatodik szín

Holokauszt.  A németek ellenkeznek, de hiába, a magyarok rájuk lőcsölik a zsidókat.

A hevesen tiltakozó Eichmannt Horthy revolverrel kényszeríti a zsidók deportálására. A háttérben a felcsúti stadionban összeterelt zsidók láthatóak, amint felrakják őket a kisvasútra. Lézerfelirat: „Mindezt a mi adónkból!

Hetedik szín

A buzik bejövetele. Lengő, szivárványszínű zászlók alatt, fenekükben pávatollal, a Pussy Riot legújabb számának hangjaira bevonulnak a buzik. Gyurcsány Ferenc sztepptáncot mutat be.

Lézerfelirat: „Lesz még magyar feltámadás!

***

Hát valahogy így. Véleményem szerint ebben szépen tükröződne a haladás álláspontja a magyar történelmi dicsőség lapjairól, és volt SZDSZ megnyalná utána mind a száz ujját.

Egyébként – nem tudom említettem-e már – de felfedeztem a boldogság magyar receptjét. Ez pedig a sport. Ott ugyanis mindig boldog valaki. Ha nyerünk, akkor mi, ha veszítünk, akkor a libsik. Számukra nem lenne csodásabb eset annál, ha a magyar úszó belefulladna a medencébe, hiszen annak nyilván Orbánbasi az oka. Csak a vak nem látja, meg a fideszbirkák. Csodálatos dolog, mert nagyon ritka az, hogy valami mindkét félnek örömöt tud okozni erre mifelénk.

Sportoljunk hát.