A fürdődressz

78

A kövér ember soha nem olyan boldog, mint amikor »robusztusnak« minősíti magát.”

George Orwell

Nero – akinek viselt dolgait kár lenne újra elmesélni – egy Sporus nevű rabszolgával meg is cselekedte; ugyanis kiheréltette. Aztán menyasszonyi koszorúval övezte, és szabályosan feleségül is vette. A buzit mindig maga mellett tartotta és folyton csókolgatta, teljesen úgy viselkedett, mintha valóban felesége lett volna, aztán odaadta magát a volt rabszolga Doryphorusznak, és közben úgy sikoltozott, mint egy szűzlány. Amúgy rajongott a csőcselékért, mindenféle uzsorások, cirkuszi atléták, citerások, vívóbajnokok ragadták magukkal. Ennyit Nero sajátos szokásairól, melyek mostanában mintha újjáélednének.

Az ügy egy egyszerű fürdődresszel kezdődött. Az Adidas új fürdőruhát reklámoz, ami nem meglepő a cég szokásait szemlélve, az viszont már meglepő, hogy mindezt egy férfival teszik. Hogy ezek most a több tucat gender izé közül hova sorolják magukat, transznő, transzférfi, stb, ezt csak ők tudják, mi azt mondanánk, hogy ezek szimplán buzik. „Az Adidas honlapja szerint a dél-afrikai tervező, Rich Mnisi új kollekciója, amely a »Let Love Be Your Legacy« címet viseli, és a júniusi meleg büszkeség (Pride) hónap előtt jelent meg, »az önkifejezés, a képzelet és a rendíthetetlen hit ünnepe, hogy a szeretet összeköt«. Nem tudom ki a fene ez a Rich Mnisi, de úgy gondolom, hogy ő is úgyszintén buzi. „Egy hétfői sajtóközleményben az Adidas azt mondta, hogy a kollekciót »egy szerelmes levél ihlette, amelyet Mnisi írt fiatalabb önmagának«, és amely arról szólt, hogy »erősítse és támogassa az LMBTQ közösséget«”. Hát mit mondjak: igen jól sikerült.

A képeken szereplő „modell” amúgy jól látható domborulattal rendelkezik a fütyi táján – legalább nem herélték ki, mint Sporust. Amúgy kétféle „férfi” szerepel a reklámfotókon: az egyiknek nő szőr a mellén, a másiknak nem; fontos dolog ez, mert pimaszul külön felhívják erre a figyelmet. Nem is tudom eldönteni, melyik a szebb.

Zárójel. Ez egy mínuszos hír lehetne – hiszen ki az a Lang Györgyi – ám Feri egy nekrológot sikerített neki. Lang egyszerűen felült egy vonatra, amely abból állt, hogy két dagadt csaj dalokat imitált, ebből ő elsősorban a szövegre ment rá, Falusi inkább a zenére. Amúgy hihetetlenül „dobrevklárai” kecsességgel rendelkeznek mindketten. Ebben Feri elmondja, hogy még főzött is neki, ami óriási dolog, hiszen ő maga készítette az ételt; közben jól be is rúgott. Mindenesetre megjegyezte: „Elment egy szabad ember, egy szívember, egy barát.” És végül: „Ölellek nagylány.” Nekem ez öklendezést okozott. Zárójel bezárva.

A “Love Wins” feliratú női ruhák, pólók, rövidnadrágok és futballmezek is megjelentek, szintén férfi modellekkel. Csak a női plus-size ruhákat mutatták be női modellek, na azok pontosan illenének a Lang & Falusi modell duóra; elvégre csak a nők lehetnek kövérek. Férfiaknál ezt „robusztusnak” nevezik, és büszkék rá.

Tehát a német cég már a női nem eltörlésére készül. Ne hagyjuk.