A megoldásokról

5

 

„A gyerekek és a bolondok mondják meg az igazat.”
Közmondás

Óriási felháborodást keltett haladó körökben Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns azon kijelentése, hogy le kéne zárni a határokat a mohamedán menekültek előtt. Azt pedig már régebben kijelentette, hogy ki is kell toloncolni 11 millió illegális bevándorlót az USA-ból és be kell záratni a mecseteket. Ó irgalom anyja ne hagy el! Hiszen köztudott, hogy  csak keresztény templomot lehet bezárni. Ezekkel óriási sikere volt a haladárok körében, akik – tengeren innen, tengeren túl – makacsul a bevándorlóktól várják a megváltást, miután nagyot csalatkoztak saját rasszista, ciszheteró honfitársaikban.

Erről jut eszembe egyébként, hogy nem tudom észre vették-e, de valamiféle hasadék látszik megnyílni a haladó táboron belül. A haladás zászlóvivőinek nagy része – itthon és külföldön is – a zsidók közül került ki, akik Lévinastól Heller Ágnesig annyi ütődöttet adtak a modern  társadalomtudományoknak. Mostanában azt figyelhetjük meg, hogy a sémi népek belháborúiban (lásd: Arab-Izraeli háborúk) elfoglalt helyzetükből kifolyólag a zsidók kezdenek rasszisták és kirekesztők lenni, némelyikük már-már ciszheteró. Ellenszenvesek számukra a mohamedán bevándorlók, ami persze érthető, hiszen jól ismerik őket. A helyzet odáig fajult mifelénk, hogy levélben kérik Palpatine és a sötét jedik védelmét.

Megéljük még, amikor szobrot állítanak neki Farkasházy szárszói kertjében.

Donald barátunk az a típus, akiről nem nagyon lehet eldönteni, hogy igazi vagy paródia. Már egész megjelenése sugall valamiféle sohasem volt üzenetet. Például ahogyan dús hátszőrzetét is előrefésüli a homlokára, elrejtendő kopaszságát, az erősen emlékeztet engem a 70-80-as évekbeli hajafogyott TSZ elnökök hasonló frizurájára. Mindehhez téglaszerű fejformát és meghökkentő grimaszokat visel és olyan baromságokat tud mondani, melyek az amerikai elnökjelöltek vitáinak általános színvonalán is meghökkentőek. Feledhetetlen volt például az a pillant, mikor felkérte Bill Gates-t, hogy kapcsolná le az internetet az ISIS számára.

Minderről, mi szittyák, a 444 felületéről értesülhetünk többnyire, akik elszánt Clinton-pártiak, amely állásfoglalásukban nem kevés összefüggést lehet felfedezni Nyílttársadalom Györggyel és az ő pénzével. Az már eme orgánum baja, hogy többnyire baloldali szociológusokat vetnek a kirekesztés elleni harcba, akiknek puszta léte cáfolhatatlan bizonyítéka a nyugati civilizáció válságára.

Van annak gyengéd bája, hogy a világ legerősebb hatalma élén eséllyel állhat az eljövendőben akár Hillary, akár pedig Donald. Végül is bármelyikük alkalmas arra, hogy beálljon az inkompetens amerikai elnökök sorába, akikkel – Reagan óta – az USA meglepte az álmélkodó világot.

Mert mi itt, az öreg kontinensen, már megszoktuk, hogy ütődött taxisofőrök és érettségizetlen alkeszek kormányoznak bennünket a szakadék felé, de legalább katonai erő nem áll a rendelkezésükre. Az USA helyzete merőben más. Az amerikai vezetőknek lehetősége van arra – élnek is vele – hogy minden hülye ötletüket azonnal megvalósítsák, akár erőszakkal is.

Képzeljük el, az elmegyógyintézet Napóleonjának egyszer csak rendelkezésre bocsátják a Grande Armée-t és megindul Moszkva ellen…

Mindettől függetlenül nem állhatjuk meg, hogy ki ne jelentsük: az adott kérdésben Donald barátunknak – a frizurájától és egyéb ismertetőjegyeitől függetlenül – amerikai szempontból igaza van. Ha nem tudjuk eldönteni egy idegenről az ajtónk előtt, hogy betörő, vagy csak a szomszéd részegen, akkor helyesebb tesszük, ha nem engedjük be. Egyszerűen, mert ezt diktálja a józan ész. A józan ész amely – hányszor elmondtam már! – vesztésre áll a világban.

Az, hogy elnökké választása esetén kidobja, vagy nem a mohamedánokat nem tudható. De ha mégis, akkor a hazai haladó értelmiség, akiknek nagy tanítója és vezére az Államok, elgondolkodhatnának egy kicsit.

Már ha lenne mivel.

Javaslatom is lenne. Az teljesen érthető, Obama kormányzása után a derék amerikaiak valami másra vágynak. Megtettek már mindent a haladás érdekében, volt már feka elnök, pontosan olyan kormányzó képességekkel amilyenek elvárhatóak a Clinton család cselédjétől, és ebből kifolyólag egy ideig most nem lesz. Az is elképzelhető, hogy most újabb tabu megtörésére kerül sor és női elnök lesz Hillary Clinton személyében, aki úgyszintén a szellem sasmadarának tűnik.

Szerintem nyugodtan össze is házasodhatnának Donalddal – Bill úgyis mással fújatja a szaxit egy ideje – és akkor együtt irányíthatnák a világot az orális irodából. Mert a világ ezt bizonyosan megérdemli.