Jelentés

46

„A siker az, amikor egyik hibát a másik után követjük el, töretlen lelkesedéssel.”

Winston Churchill

Orosz hackerek feltörték az ellenzéki postafiókokat, így került birtokunkba az alábbi jelentés, melyet változatlan formában teszünk közzé.

Excellenciás Uram!

Túláradó örömmel van szerencsém jelenteni: Győztünk! A tegnapi események olyan helyzetet eredményeztek, melyben a világforradalom sikere elkerülhetetlenné vált. A kormány, élén a gaz diktátorral, meg sem tud szólalni és a vackán reszket.

Excellenciád – a népek nagy tanítója – útmutatása alapján végrehajtottuk a nyílt társadalom eljöveteléhez szükséges első lépéseket. Többedik ún. „egykezes” tüntetést szerveztük meg sikeresen. Ez nem a résztvevők rokkantságára utal, hanem arra a tényre, hogy egyik kezükben mindig telefont tartanak, így csak egy „Szél Bernadettet a budiba!” feliratú táblát tudnak felemelni és az orrfújás már-már megoldhatatlan feladat elé állítja őket.

De ők fél kézzel is legyőzik a diktatúrát.

Hogy Méltóságod alázatos szolgája bemutathassa sikereinket, alább részletesen beszámolnék néhány eseményről.

Mindenekelőtt: a Vidék megmozdult! Álljon itt néhány példa erről.

1, Gyagyarékason két (2) elvtársunk tüntetett megszakítás nélkül a helyi italboltban reggel 7:00-tól egészen este 10:00-ig. (Akkor volt záróra.) Az esemény fénypontja az volt, mikor az egyikük felkérte a pultos lányt, és helyiérdekű, rendszerbuktató rokkendroll táncot mutattak be, mert ekkor a fideszes érzelmű közmunkások rettegve elhagyták a helyiséget. A rendszer megbukott Gyagyarékason!

(Mellékelném a forradalom kapcsán felmerült költségek számláját, melyek tekintetében kérem szíves intézkedését: 16 nagyfröccs, 6 feles és a tánc során megsérült berendezés.)

2, Büdösbürgözd és Bivalybasznád között a forgalmas úton több órás forgalomlassító szrtájk volt! Forradalmáraink autójukkal félpályás útelzárást eszközöltek. Megálltak, majd mind a nyolcan, a kocsiból kiszállva tüntettek az elnyomás ellen. A helyközi busz 15 percet késett emiatt! Egyúttal visszautasítjuk a diktatúra azon vádjait, melyek szerint a megállás oka benzinhiány volt. Továbbá azt is terjesztik, hogy a késés oka a sofőr prosztataproblémáira vezethetők vissza, ami természetesen nem igaz. Visszautasítjuk továbbá a járműben talált motorfűrész tulajdonjogával kapcsolatos aljas vádakat is.

(Kérném Méltóságod kincstárnokának intézkedését a tankolás ügyében, az autó ugyanis még mindig ott áll, csak letolták az útról.)

Teljes munkabeszüntetés Röcsögén! A röcsögei Moslékkeverő szakszervezete szrtájk bizottságot hívott össze a „Nagycsöcsű” névre hallgató vendéglátóipari egység kupolatermében, ahol is egész napos munkabeszüntetést hirdettek. Egyúttal visszautasították a lakájmédia azon felvetését, miszerint az üzemet két éve bezárták és mind a négy dolgozót elbocsájtották. „Ha nem így lett volna, akkor sem dolgoznánk!” – közölték a felháborodott dolgozók és egyúttal az Európai Bizottság segítségét kérték a felszolgált sör minőségével kapcsolatban. „Jobb sörrel a szabadságért!” feliratú táblákat emeltek fel és egy forradalmi gesztussal áttértek a fröccsre.

(Kérjük a pénzügyi keret emelését, hogy jobb sörre is teljen a rettenthetetlen proletároknak!)

Végezetül pedig Budapest.

A fővárosban új kreatív tiltakozási formákat vetettünk be. Ilyen volt például az ún. „soft srtike”, melynek az a lényege: oly ravaszul tiltakozunk, hogy a diktatúra nem veszi észre, csak mikor már késő. A metrólassító akciónk is ilyen volt. (Külön felhívnám Excellenciád figyelmét a mellékelt költségelszámolásban a résztvevők összvonalas bérletének ellenértékére, mely súlyosan megterhelte a Mozgalom amúgy is szűkös erőforrásait.)

De félre az anyagiakkal!

Gondolja el Excellenciád a metropoliszban a szrtájk felhívás hatására, azokon kívül akiknek dolga volt, senki sem dolgozott! A város megbénult. Óriási tömegek tüntettek a bevásárlóközpontokban szabad parkolóhelyekért és nagy bevásárlásokkal rombolták le az ellátás biztonságát. Több helyütt pánikhangulat tört ki, mert híre ment, hogy elfogyott a lapos tv. Infernális jelenetek alakultak ki például a sajtpult előtt is, mert az elbutított tömegek ráébredtek: Orbán miatt van gumiíze a trappistának!

Örömmel jelenthetem azt is, hogy visszatért közénk Niko, a Liget hősnője, akit még a kormánypárti propagandagépezet is a tiszteletteljes „koszlidérc” névvel illet, annyira tartanak tőle. Ő ezúttal a sokatmondó nevű Lánchídon tüntetett. Sajnos nem volt elég hosszú lánc, hogy hozzá forrjon a nevezetes műtárgyhoz. Így is megnehezítette a keretlegények dolgát, jelenléte pánikot is okozott a rezsim vezetése körében, magukat megnevezni nem kívánó forrásaink szerint taktikai atomfegyver bevetését is fontolgatták, amitől csak a közeli Várkertbazár vakolatának esetleges sérülése tartotta vissza őket.

Hát így. Remélem jelentésem meggyőzte Excellenciádat a sikerről, és nem igazak azok a rosszindulatú pletykák, melyek szerint az apanázs megkurtításán gondolkodik a sikertelenség okán. Ha így lenne, veszélybe kerülne a következő rendszerdöntő kezdeményezésünk, melyet már meghirdettünk Februárban Újrakezdjük (FUK) címmel. A mikroadományok áradata segítségével megvalósíthatjuk célunkat, mely továbbra is az olyannyira nyitott társadalom létrehozása, hogy felül beázik, alul pedig kipotyog minden fasiszta.

Az Ön alázatos szolgája:
Egy a sok közül.