Lopakodás

121

Erre fakó lovat láttam, a Halál ült rajta, nyomában az alvilág.
Hatalmat kapott a föld negyed része fölött, hogy karddal, éhínséggel, halállal és fenevadakkal pusztítsák az életet.

Jel 6,9

Josephus Flavius írja, hogy a zsidó háború során éhínség is súlyosbította a háborús szenvedéseket. Leírja a legszörnyűbb szenvedéseket, amiket csak ember mérhet a másikra, aki szerencsétlenebb, rosszabb sorsú a másiknál és a partra sodorja a nyomorúság. „Aki jól tápláltnak látszott, arról feltételezték, hogy vannak élelmiszerkészletei; a csonttá aszottakat békén hagyták, mert fölöslegesnek tartották olyan embereket legyilkolni, akik amúgy is hamarosan éhen halnak.” Az éhínség sokáig tartott és az emberek végsőkig kimerültek, kivéve, akik ezt is túlélték. Szinte már várták Titust, hogy bevegye a várost, pedig mintegy 60 ezer ember halálát okozta és szétszórta magát a zsidó népet is.

Olvasom, hogy Afrikában is ilyen pusztító éhínség készül és nem is sokára, hanem néhány héten belül. Mármost ez pedig nagyon jelentőségteljes kijelentés. Ha Afrika megindul, akkor – az EU jelenlegi álláspontja szerint – nem is tudom, hogy mi történik; ha beengedik ezt a rohadt sok négert, akkor lesz itt haddelhadd. Van ugyanis ebben valami furcsa. Hiszen azt halljuk – bár most az ukrán háború mindent felülír –, hogy szegény afrikaiaknak miden meg van engedve, mert ha nem engednénk be őket, akkor kihalna Európa. Márpedig az Isten óvjon attól bennünket. Azt ugyan nem értem, miért van az, hogy néger „honfitársaink” nem túl szorgalmasak, ha munkáról esik szó, de ez egy másik kérdés. Például Malmőben összesen 325 ezren élnek és ebből 75 ezer segélyekből tengeti magát, ami lássuk be, igen érdekes adat, pedig ebben benne vannak az öregek és a nagyon fiatalok is.

Mindenesetre most már az a helyzet, hogy például Franciaország vagy Svédország is elesett. Ezekben az országokban már visszafordíthatatlan a helyzet – hacsak meg nem emberelik magukat. De ennek kicsi az esélye. Van valami öngyilkos hajlam ezekben az országokban, meg még sok másikban is. Az angolok meg kísérletet tesznek, hogy Ruandába költöztessék a migránsokat – mind a hetet –, ami egyrészt vicces, másrészt nem is sikerült, mert jogi aggályok merültek fel. Túl jól élnek, mert a kutya is jó módjában vész meg.

Zárójel. Nem ide tartozik, de Gréta eltűnt. Semmi klímakatasztrófa, vagy egyéb, illetve – mint olvasható – kiadni készül egy könyvet, amelyben jól lehúz bennünket és az egész „fenntarthatóságot” veszi górcső alá. Olyan egyéniségekkel, mint Thomas Piketty vagy Margaret Atwood – egyik hülyébb mint a másik, és valószínűleg a többi sem különb. Feltétlenül elolvasom majd, mert bizonyára kiadják magyarul is; már alig várom. Mert közös tőről fakadnak ezek: a „jóeNberkedés” tövéről. Zárójel bezárva.

Ami előttünk áll, az maga az éhínség, amelynek kiszámíthatatlan következményei lehetnek. Illetve nem is. Az EU-s válaszokat illetően nincs kétség: befogadás, befogadás és újra befogadás. Mindegy hogy miért és hogy miféle következményei lesznek, a teljesen elhülyült nyugati választók számára ez ugyanaz, mint a térdeplés vagy a Black Lives Matter. Mindegy, csak hülyeség legyen. Ez afrikai probléma, nem európai, de beszélhetsz te ezeknek. Ezt intézzék el egymás között, minket hagyjanak ki belőle – persze ez csak álom, minket már nem engednek el, belénk csimpaszkodnak, mint a bogáncs. A megszállók logikája teljesen más, csak ha itt már feléltek mindent, akkor kíváncsi leszek, hogy mi következik? Nyilván egyre keletebbre jönnek majd és mi kerülünk igen nagy bajba. Természetesen mindenkit sajnálunk akiket fenyeget az éhínség, de újra mondjuk: ez Afrika problémája; és szívesen is segítünk, ám ez nem menti fel őket a felelősség alól.

Nyilvánvaló, hogy a fehérek orvostudományának köszönhető az egész, mert ellátták vakcinákkal a négereket és emiatt a szokásos halálozási arány a törtrészére esett vissza. Látható, hogy csak a II. világháború után tört ki a népesedési forradalom – és tart azóta is –, amikor elterjedtek az új orvosi eljárások és nem tudnak mit kezdeni a rohamos népszaporulattal, ám nem is akarnak. Meg vannak győződve róla, hogy ez nekik jár, mert a rabszolgaság meg minden. Csakhogy az már több mint száz éve nincs, és egyébként is főleg az arabok csinálták, ők meg nem bántak meg semmit. Különben is, az arabok is ide tartanak, sőt, sokkal radikálisabbak mint a négerek, mert valahogy rosszul van elosztva a világ: a keresztények inkább délre vándorolnak (Közép-Afrikából), míg a mohamedánok északra, és akkor meg ott van Európa sajnos és tárt karokkal várja őket.

Nem tudom, mit lehet tenni ez ellen, de nincs ez így jól.